Pin Oak aanwezig op Summit 2017

Vorige week waren wij aanwezig op het jaarlijkse evenement Summit van the Information Builders. Locatie van Summit 2017 was het Holland Casino in Breda. Een gepaste locatie waar iedereen wel een logische ritme wil vinden op basis van data uit het verleden. Zo kan je namelijk met winst naar huis gaan. Dit kan je ook terug reflecteren naar bedrijven, namelijk hoe kan je winst behalen uit je data van het verleden?

Winst hoeft niet altijd om geld te gaan. Dit bewees de case van chief Rodney Monroe, oud politie chef van verschillende regio’s in Amerika. Op basis van de dataverwerking hebben zij het voor elkaar gekregen om misdaden met wel 40 % te verminderen. Dit wordt gedaan door de sworn officers real-time inzicht te geven in de dreiggebieden op basis van data uit het verleden. In deze dreiggebieden wordt extra gesurveilleerd om de misdaden vooraf tegen te gaan of eerder op te lossen.

Vervolgens liet Michael Corcoran inzien dat er nog een grote stap gezet dient te worden op het gebied van Big Data projecten, namelijk 20 % van de organisaties is maar tevreden met de resultaten die hieruit worden gegenereerd. Kunstmatige intelligentie en Internet of Things zullen een grotere rol gaan spelen in de bedrijfsvoeringen. In deze sessie werd duidelijk hoe bedrijven investeringen in data kunnen optimaliseren en uiteindelijk winst behaald kan worden of kosten worden bespaard.

Christopher Barnes nam ons mee in de ontwikkelingen van Information Builders. Duidelijk werd dat de gebruikersinterface voornamelijk uitgebreid werd, net als de slimme tools waarmee sneller tot een uitresultaat gewerkt kan worden.

Na de netwerklunch was er de mogelijkheid om verschillende breakout sessies te volgen. Wij hebben de sessies Going Beyond Just Dashboard with BI portal en Best Practives in Data Management, Mastering & Governance bijgewoond.

In Going Beyond Just Dashboard with BI portal nam Niels Koops ons mee naar de dashboardtool BI Portal. Gebruikers hebben binnen de BI Portal zelf de controle over de dashboardomgeving. Zo kan men extra dimensies toevoegen en filters aanpassen. Mocht je vergelijkbare dashboard willen maken, dan hoef je deze niet meer opnieuw te maken. Deze kunnen vanaf heden gedupliceerd worden. Daarnaast werden de slimme tools van BI Portal in de sessie weergegeven.

Ten slotte werd in de sessie Best Practives in Data Management, Mastering & Governance een demonstratie gegeven van de iWay Data Quality Suite. iWay Data Quality Suite is een tool waarmee de data quality gewaarborgd wordt. Met een stappenplan wordt gewerkt naar het omzetten van data naar bruikbare data middels aanpassingen en scores. De data met een te hoge score wordt niet gebruikt, data met opmerkingen dienen te worden aangepast en data die correct is, wordt gebruikt.

Wij zijn geïnspireerd door Summit 2017 en zullen binnenkort een update geven gericht op data en vastgoed met de volgende onderwerpen;
– Verduurzaming van vastgoed en de rol van data en analytics;
– Efficiëntere samenwerking tussen ketenpartners door uitwisseling van data beter op elkaar af te stemmen.

Wij willen the Information Builders bedanken voor deze leerzame dag en kijken uit naar de volgende editie.