Selectie taxateurs voor taxatie conform Handboek (Full versie)

Naam
Corporatie in Randstad
Datum
Locatie
Den Haag
Doelgroep
Woningcorporatie

Voor een middelgrote corporatie in de Randstad heeft Pin Oak een taxatietender uitgezet waarbij een taxateur werd geselecteerd voor het BOG-gedeelte van de portefeuille.

Voor deze objecten is een volledige taxatie door een externe partij vereist, in lijn met het Handboek Marktwaarde Verhuurde staat. Pin Oak heeft, in samenspraak met de corporatie, het eisenpakket opgesteld waar de taxateur aan moest voldoen. Een nadrukkelijke wens van de corporatie was dat regionale spelers deel konden nemen aan de tender. Verder is rekening gehouden met voorschriften uit het handboek en zijn kwaliteitsaspecten als certificering, ervaring met portefeuille taxaties en voortdurende scholing van de taxateurs meegewogen.
Resultaat van de samenwerking was een contract voor de komende drie jaar met een kwalitatief sterke taxateur die de opdracht voor een scherp tarief heeft aangenomen. De gehele portefeuille wordt in de komende periode gewaardeerd, zodat naast voldoen aan de eisen vanuit de toezichthouder, er ook meer inzicht ontstaat in de commerciƫle mogelijkheden van de objecten.